www.mktop_.ir

مقاله بررسی ساختار میکروتوربین ها و شبیه سازی در برنامه MATLAB با فرمت word+pdf و شبیه سازی matlab ، از این مقاله میتوانید در سمینار، مقالات و پایان نامه خود استفاده نمایید.

مقدمه

میکروتوربین ها توربین های گازی سرعت بالایی هستند که از سایز 25 تا 500 کیلووات موجود می باشند. چرخه ی عملکردی میکروتوربین ها مشابه توربین گازی می باشد (چرخه ی برایتون) [1 و 2]. موتورهای گازی در سال 1960 توسط آلیسون ابداع شدند. میکروتوربینها، (به انگلیسی: Microturbine) در واقع توربین های گازی کوچک با گستره تولید توان از ۲۵ کیلووات تا یک مگاوات بوده که بر پایه سیکل برایتون عمل می کنند. گستره توانی و راندمان MT در حد قابل‌قبول بوده و برای بسیاری کاربردها مناسب است. راندمان یک MT بدون رکوپراتور در حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد و برای یک MT با رکوپراتور در حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد است و اگر به‌عنوان تولید هم‌زمان حرارت و توان به کار رود راندمانی بیش از ۸۰ درصد را خواهد داشت [۱]. میکروتوربین شبیه سازی MATLAB

نسبت توان به وزن بالا و راندمان مناسب تنها مزایای MTG ها نیستند. mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/مزایای دیگر MT ها که موجب برتری نسبت به سایر تولیدات پراکنده شده است، می‌توان به: ابعاد فشرده، قابلیت اطمینان بالا، وزن کم، هزینه‌های نگهداری و بهره‌برداری پایین، کنترل ساده، آلودگی زیست‌محیطی اندک، قطعات متحرک کمتر، سطح نویز (صدا) پایین و انعطاف‌پذیری در سوخت را اشاره نمود. MT ها توانایی کار با انواع سوخت‌های گازی و مایع مانند گاز طبیعی، گاز مایع (LPG)، پروپان، گاز حاصل از دفن، گاز هاضم، دیزل، گاز زیستی و نفت سفید را دارند که برخی از آن‌ها جزء منابع تجدیدپذیر محسوب می‌شوند [۲].

Picture5 4
میکروتوربین شبیه سازی MATLAB مقاله بررسی ساختار میکروتوربین ها و شبیه سازی در برنامه MATLAB

میکروتوربین ها انرژی مکانیکی لازم برای ژنراتورها را فراهم می کنند که انرژی الکتریکی از این طریق تولید می شود. فرکانس نامی ژنراتور در بازه ی بین 1.4 تا 4 کیلوهرتز می باشد. فرکانس سپس به فرکانس نامی استاندارد 50 یا 60 هرتز تبدیل می شود.  شکل کلی سک میکروتوربین در شکل 1 نشان داده شده است. اجزای اصلی عبارتند از: توربین گازی، سیستم الکتریکی، دریچه ی تخلیه، سیستم نظارت و کنترل و کمپرسور گاز. همانطور که دیده می شود، یک دریچه ی اضافی برای بالا بردن حرارت آب استفاده شده است. گاز حاصل از احتراق در دما و فشار بالا برای تولید انرژی مکانیکی به سمت پره های توربین هداین می شوند. بیشتر میکرئتوربین ها روی یک محور طراحی می شوند و طیف چرخش آن ها حدود 50 تا 120 krpm می باشد. بنابراین یک ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم می باشند. از PMSG برای تولید ولتاژ متغیر AC در فرمانس زاویه ای 100 رادیان بر ثانیه استفاده می شود. [3]

Picture1 19
مقاله ساختار کلی یک میکرو توربینMicroturbine

ساختار و پیکره‌بندی میکروتوربین توسط نحوه چیدمان و اتصال اجزای اشاره‌شده، تعیین می‌شود و در حالت کلی دو نوع اصلی MT شامل تک‌محوره و محور جداگانه (دومحوره) است. در طراحی تک‌محوره، تمام اجزای میکروتوربین بر روی یک محور مشترک نصب‌شده‌اند و سرعت محور در حدود 50,000 تا 120،000 دور بر دقیقه است که سبب تولید ولتاژ با فرکانس بالا می‌گردد. ولتاژ با فرکانس بالا نیاز به مبدل الکترونیک قدرت واسط برای تبدیل به ولتاژی با دامنه و فرکانس مطلوب دارد. در نوع دومحوره، دو قسمت جداگانه وجود دارد که از طریق یک جعبه‌دنده به یکدیگر متصل شده‌اند. در این حالت نیاز به مبدل واسط نیست و سرعت چرخش محور در حدود 3،600 دور بر دقیقه است [۳].

Picture2 12
میکروتوربین شبیه سازی MATLAB شکل جریانات کلی یک میکرو توربینMicroturbine

میکروتوربین ها از جدید تزین انواع توربین های حرارتی هستند که به منظور تولید الکتریسیته و گرما به کار می روند.سابقه ی گسترش و توسعه روز افزون این سیستم ها چندان طولانی نیست و به دهه اخیر باز می گردد.توسعه سیستم های تولید mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/الکتریکی و حرارتی پر بازده تر با قابلیت اطمینان بالاتر و با آلودگی کمتر یکی از نیاز های روبه رشد صنعت در یال های آینده می باشد و پیشرفت های سریع در این زمینه فرصت های جدیدی را برای استفاده کنندگان از الکتریسیته و گرما جهت کاهش هزینه ها , افزایش کیفیت و قابلیت اطمینان وسایل مورد استفاده و همچنین کاهش خطرات زیست محیطی به وجود می آورند.

سیستم های تولید انرژی غیر متمرکز

یکی از راه هایی که فرصت دسترسی به چنین اهدافی را فراهم می سازد.سرمایه گذاری در منابع و وسایل با ابعاد کوچک جهت تولید انرژی به صورت غیر متمرکز و در محل های مورد نیاز می باشد.سیستم های تولید انرژی غیر متمرکز سیستم هایی هستند که الکتریسیته حرارت و یا توان مکانیکی را در mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/مصرف کننده تولید می کنند .توربین های احتراقی , موتور های رفت . برگشتی, سیستم های خورشیدی , توربین های بادی و سلول های سوختی از جمله وسایل تولید انرژی به صورت غیر متمرکز هستند, از دلایل استقبال روز افزون استفاده از چنین سیستم هایی می توان به تردید داشتن درباره ی قابلیت اطمینان سیستم های موجود به حداقل رساندن افت انرژی , قابلیت استفاده از سوخت های مختلف , حذف شبکه های توزیع و بالا بردن امنیت اشاره کرد.میکروتوربین ها را می توان در گستره ی وسیعی از کاربردهای مرتبط با تولید توان الکتریکی و حرارتی به کار گرفت.این وسایل در مقایسه با سایر ادوات و تکنولوژی های تولید انرژی دارای ویژگی های زیر می باشند:

1راندمان بالا (هنگام استفاده ی هم زمان الکتریسیته و حرارت)

2تعداد قطعات متحرک کم

3وزن کم

4قابلیت استفاده در محل مورد نظر

5تولید هم زمان برق و حرارت

6آلودگی بسیار پایین محیط زیست

7عمر کاری بالا

8هزینه تعمیر و نگهداری بسیار کم

9قابلیت استفاده از سوخت های مختلف

10هزینه پایین تولید الکتریسیته

Picture3 14
مقاله مزایای استفاده ا میکروتوربین WWW.MKTOP.IR

امروزه انواع مختلفی از میکرو توربین ها با توان تولیدی در محدوده 25 تا 1000 کیلو وات مورد استفاده قرار می گیرند.استفاده از میکرو توربیت ها در سیستم های ترکیبی تولید توان الکتریکی و حرارتی می تواند بازده کلی آنها را در مقایسه با  حالتی که تنها برای mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/الکتریسیته استفاده می شوند دو تا سه برابر کند, اذا ادوات مختلفی همچون ژنراتور و تجهیزات الکتریکی برای تولید الکتریسیته با ولتاژ و فرکانس مناسب و نیز مبدل های حرارتی , چیلر های جذبی و رطوبت گیرهای هوا جهت کاربرد های حرارتی در کنار mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/ها به کار گرفته می شود.

کاربردهای مختلف میکرو توربین ها

به دلیل ویژگی های گوناگون استفاده از میکرو توربین ها در کاربردهای مختلف تولید توان الکتریکی و حرارتی در محیط ای صنعتی , تجاری و نیز محل های عمومی روز به روز بیشتر می شود.صنایع استخراج و فرآوری نفت, صنایع شیمیایی, چوب, کشاورزی, کاشی, سرامیک و نیز معادن عمده ترین مراکز صنعتی هستند که فرصت های مناسبی جهت استفاده از میکروتوربین ها را فراهم می ساند.علاوه بر این مراکز دیگری هم چون ساختمان های اداری مجتمع های مسکونی , رستوران ها, فروشگاه های بزرگ, مجموعه های ورزشی, بیمارستان ها, دانشگاه ها, مدارس, مراکز استراتژیک و…. نیز می توانند از استفاده کنندگان میکروتوربین ها باشند.

در حال حاضر می توان از میکروتوربین ها در موارد زیر استفاده کرد:

 تولید پیوسته ی توان الکتریکی –     تولید حرارت, سرما و الکتریسیته –     پیک سایی –     تامین نیروی الکتریکی پشتیبان –     تامین نیروی الکتریکی با کیفیت بالا –     بازیابی منابع سوختی –     کاربرد در صنایع نفتی, گاز و پتروشیمی-     کاربرد در کشاورزی و گل خانه ها-     کاربرد در سیستم های حمل و نقل شهری 

تولید پیوسته توان الکتریکی

در این کاربرد میکروتوربین ها به عموان منابع اصلی تولید الکتریسیته به کار گرفته می شوند.این کاربرد از نظر راندمان شاید مزیت چندانی بر سایر روش های تولید توان نداشته باشد اما اهمیت این موضوع در قابلیت استفاده از آن در محل مورد نیاز می باشد.بدین ترتیب می توان نراکز حساس را از شبکه ی اصلی مستقل ساخت و امنیت این مراکز را بالا برد.از طرف دیگر با توجه به قابلیت میکروتوربین ها در استفاده از سوخت های مختلف می توان از آنها به سادگی در نقاط دوردست و مکان هایی که عبور از آن بسیار مشکل است مانند سکو های نفتی, میدان های حفاری, تلمبه خانه ها, روستاها, مراکز دور افتاده ی نظامی و…برای تولید انرژی استفاده کرد.

 تولید حرارت, سرما و الکتریسیته

در ایم کاربرد میکروتوربین ها علاوه بر تولید الکتریسیته به منظور تولید حرارت , آب گرم, آب سرد و هوای خنک نیز استفاده می شود.به کارگیری حرارت ایجاد شده توسط میکروتوربین جهت تولید توان حرارتی بازده کل آن را تا 3 برابر افزایش می دهد(از حدود 30 درصد تا حدود 90 درصد).چنین کاربردی بهترین و مناسب ترین روش استفاده از انرژی است یا مراکز گوناگونی مجود دارند که می توانند از میکرو توربین ها بدین منظور استفاده کنند.

 پیک سایی

در این کاربرد به منظور اجتناب از پرداخت مبالغ سنگین ناشی از ایجاد بارپیک و هزینه های بالا آن از میکروتوربین ها استفاده می شود.در برخی از مناطق اجتناب از پرداخت این هزینه ها(در زمان براپیک ممکن است هزینه ها به 3الی 5 برابر زمان عادی برسد) می تواند سرمایه گذاری انجام شده جهت خرید و نصب چنین تجهیزاتی را از نظر لقتصادی موجه سازد.

 تامین نیروی الکتریکی پشتیبان

یرخی مصرف کنندگان نیاز به انرژی الکتریکی کاملا قابل mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/و همیشگی دارند مکان هایی همچون تلمبه خانه ها, سکو های نفتی, مراکز مخابراتی و امنیتی , بیمازستان ها, فرودگاه ها در زمره این مصرف کنندگان هستند.به همین منظور استفاده از سیستم هایی که در صورت نیاز بتوان آنها را به سرعت وارد عمل نمود در چنین مکان هایی الزامی است.سرعت راه اندازی میکروتوربین ها اطمینان بالای آنها و هزینه پایین تعمیر و نگه داری آنها از مزیت های میکروتوربین ها برای استفاده به عنوان سیستم پشتیبان می باشند.

 بازیابی منابع سوختی

بارزترین نمونه این کاربرد استفاده از گازهای ترش و با قابلیت اشتعال پایین در چاه ها و میادین نفتی و گازی است که در حال معمول یهره اقتصادی ندارند و سوزانده می شوند.میکروتوربین ها این قابلیت را دارند که این گازها را به عنوان سوخت , سوزانده و توان و حرارت مورد نیاز در آن محل را تامین کنند.

 کاربرد در صنایع نفت, گاز و پتروشیمی

یکی از محل های مناسب برای استفاده از میکروتوربین ها در صنعت نفت , چاه ها و سکو های نفتی و گازی است.در این محل ها برای راه اندازی پمپ های مکش نفت و گاز از چاه و هم چنین راه اندازی کمپروسورهای موجود در خط لوله انتقال به انرژی الکتریکی نیاز است.میکروتوربین ها می توانند مستقیما گاز خیس بدست آمده از چاه را بسوزاند (برای انجام این کار تنها به کاهنده فشار نیاز است) بدین ترتیب هم باعث صرفه جویی زیادی در در مصرف سوخت شده و هم باعث کاهش آلودگی محیط زیست می گردند.مزیت عمده دیگر میکروتوربین ها عمر کاری بالای آن ها است .عمر کاری میکروتوربین ها تقریبا 8 هزار ساعت کاری است و لذا در سال اول نیاز به هیچ گونه تعمیر ندارد.پس از سال اول در اولین عملیات سرویس و نگه داری تنها بایستی فیلتر های هوا و سوخت آنها عوض شود که فقط 15 دقیقه به طول می انجامد, بدین ترتیب داشتن تنها یک قطعه متحرک را به منحنی قابل اطمینان برای تولید انرژی تبدیل کرده است که نیاز به رسیدگی و سرویس بسیار کمی دارند.امروزه در روی بسیاری از سکو های نفتی برای تولید انرژی تز موتور های دیزلی استفاده می شود.لذا سوخت دیزل مورد نیاز بایستی به وسیله ی مخازن و یا هلی کوپتر به محل سکو حمل شود.علاوه بر مشکلات و هزینه بالا انتقال سوخت به سکو احتمال جاری شدن سوخت و آتش گرفته سکو نیز وجود دارد.شاید بتوان گفت که استفاده از توربین های گازی بر روی سکوها به جای موتورهای mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/راه حل این مشکل است.اما بایستی به یک نکته توجه کرد و آن این که توربین های گازی تمی توانند گاز خیس بدست آمده در سکو را بسوزانند و لذا زمان بسیار زیادی برای پالایش و فرآوری گاز موجود جهت سوزاندن در توربین گاز احتیاج است از طرف دیگر هزینه های تعمیر و نگه داری توربین های گازی در مقایسه با میکروتوربین ها بسیار بالا تر است و زمان انجام این تعمیرات نیز بسیار طولانی تر است و بایستی طی دوره های منظم در طول سال مورد بازدید و بازنگری قرار گیرد بدین ترتیب میکروتوربین ها با قابلیت سوزاندن مستقیم گاز خیس (غالبا یک ساله) و هزینه های تعمیر و نگه داری پایین دارای مزیت های بیشتری هستند.

از دیگر کاربرد های میکروتوربین ها استفاده در میادین نفتی و گازی , خطوط انتقال نفت و گاز , پالایشگاه ها, پتروشیمی ها و مراکز دیگر است.

 کاربرد ها در کشاورزی و گل خانه ها

همانگونه که می دانید , CO2 یک عنصر حیاتی برای افزایش محصول و بهبود کیفیت آن در گل خانه است.به طور تقریبی هنگامی که CO2 تغلیظ شده به هوای یک گل خانه اضافه می شود محصوا آن نزدیک به 20 در صد افزایش می یابد.پرورش دهندگان طی سالیان گذشته از موتور های دیزلی و یا بویلر های گازی برای mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/CO2 استفاده کرده اند که هر دوی آنها دارای معایبی می باشند.

بویلر های گازی به دلیل تولید یک جریان مستقیم از هوای گرم , علاوه بر تولید co2 در جه خرارت هوای محیط رانیز افزایش می دهند.اما بایستی توجه داشت که در هنگام نیاز به حجم زیادی از co2  در یک گل خانه (فصل تابستان) درجه حرارت محیط نزدیک به درجه حرارت مناسب است و شاید حتی بالاتر ار آن هم باشد و لذا این گرمای اضافی علاوه بر تحمیل هزینه , باعث افزایش بیش از حد درجه حرارت گل خانه نیز می گردد.بنابراین پرورش دهندگان مجبور هستند تا تجهیزات گران قیمتی جهت مقابله با این افزایش درجه حرارت نصب کنند.

موتورهای دیزلی نیز علاوه بر تولید CO2 حجم بالایی از co و  NOx تولید می کنند که بسیار خطرناک است و سبب آلودگی محیط زیست و مسموم شدن جانداران می گردد, لذا صاحبان گل خانه ها مجبورند تجهیزات گران قیمت مربوط به تصفیه هوا را نیز نصب نمایند.مزیت عمده میکروتوربین ها این است که علاوه بر تولید هوای گرم و الکتریسیته ی مورد نیاز می توانند حجم بالایی از CO2 را نیز تولید کنند بدون این که برای مصرف آن نیاز به تجهیزات تصفیه باشد.بدین ترتیب میکروتوربین ها ایده آل ترین وسیله جهت استفاده در گل خانه ها هستند.

 کاربرد در سیستم های حمل نقل شهری

اتومبیل های برقی , پاک وسازگار با محیط زیست بوده و جایگزین بسیار مناسبی برای موتورهای دیزلی یا گازی آلوده کننده می باشتد اما عیب عمده ی ماشین ها در مسافتی است که می توانند با هر بار شارژ باتری ها بپیمایند.امروزه میکروتوربین ها به کمک این ماشین ها آمده اند و نیاز آنها را به سیستم های شارژ باتری قطع کرده و خود وظیفه شارژ را به عهده گرفته است.علاوه بر این میکروتوربین ها توان تولید الکتریسیته ی اضافی را برای سیستم های تهویه هوا و شتاب دهی سریع آن خودروها فراهم می کنند.در نتیجه در طی روز این خودروها نیازی به شارژ ندارند و در نیمه های شی که مصرف الکتریسیته بسیار پایین می آید می توانند به شبکه برق سراسری متصل شده و خود راشارژ کنند.میکروتوربین شبیه سازی MATLAB

این امر سبب می شود که هزینه سوخت این خودروها در مقایسه با سایر سیستم های دیزلی یا گازی بسیار پایین بیاید.علاوه بر این به دلیل آن که میکروتوربین ها با هوا , خنک شده و نیازی به روغن ندارند هزینه تعمیر و نگه داری این خودرو ها بسیار پایین است.علاوه بر این آلودگی این خودروها در مقایسه با سایر سیستم ها بسیار پایین است که این امر در جدول زیر نمایش داده شده است.

Picture4 8
مقاله مقایسه میزان آلودگی سیستم های مختلف نسبت به میکروتوربینWWW.MKTOP.IR

دلایل استفاده از میکروتوربین ها

اگرچه در حال حاضر میکروتوربین ها در مقایسه با دیگر سیستم های تولید توان و حرارت پرهزینه تر هستند اما باید توجه کرد که تنها چند سال از عمر میکروتوربین ها می گذرد و با بهبود تکنولوژی طراحی و تولید میکروتوربین ها قینتشان نیز mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/خواهد یافت .اما سوالی که مطرح می شود این است که چرا mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/های پیشرفته با وجود قیمت بالای میکروتوربین ها سرمایه گذاری وسیعی روی آنها انجام داده اند. به طور خیلی خلاصه جواب این سوالات را می توان در موارد زیر جستجو کرد:

1آلودگی زیست محیطی بسیار پایین

2-راندمان بسیار بالا(در صورت استفاده به صورت CHP بازده آنها به حدود 90 درصد می رسد)

3-داشتن قطعات متحرک بسیار کم

4-عمر کاری زیاد

5-هزینه های تعمیر و نگه داری پایین

6-قابلیت استفاده در محل مورد نیاز

7-قابلیت استفاده از انواع سوخت

8-قابلیت سوزاندن گازهای ترش و سایر گازهایی که استفاده از آنها در حال حاضر غیر اقتصادی است.

9-سرو صدای بسیار کم

 در این میان سه عامل زیست محیطی, استفاده از سوخت های غیر اقتصادی و راندمان بالا مهم ترین چالش های دهه های پیش رو می باشند و چنین سیستم هایی را اجتناب پذیر می کنند.اما در این میان آنچه اهمیت دارد برنامه ریزی صحیح و آغاز تدابیر منطقی برای سرمایه گذاری در این زمینه است.

 مروری بر تکنولوژی میکروتوربین ها

اساس کار و اجزای اصلی میکروتوربین ها در یک نگاه : میکروتوربین ها در واقع توربین هی گازی کوچک هستند که برای تولید الکتریسیته در گستره ی 25 تا 1000 کیلو وات به کار گرفته می شوند.میکروتوربین ها معمولا دارای یک مبدل حرارتی جهت بازیافت انرژی از گاز داغ خروجی جهت پیش گرم کردن هوای ورودی به کمپرسور می باشند به این مبدل رکاپوریتور نیز اطلاق می شود.معمولا میکروتوربین ها دارای یک کمپرسور هوای گریز از مرکز یا شعایی هستند که هوای فشرده پیش گرم شده را با سوخت مخلوط نموده و در mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/احتراق می سوزاند, گاز داغ حاصل سپس در یک یا دو بخش توربینی منبسط شده که در نتیجه تولید قدرت دورانی می نماید.این قدرت دورانی  سپس جهت به حرکت در آوردن کمپرسور و ژنراتور تولید انرژی الکتریکی به کار گرفته می شود.

 انواع میکروتوربین ها

میکروتوربین های موجود در دو کلاس 1 محوره و 2 محوره دسته بندی می شوند.در نوع 1 محوره فقط یک توربین انبساط گاز وظیفه چرخاندن کمپرسور و ژنراتور را به عهده دارد.این در حالی است که نوع 2 محوره دارای 2 توربین انبساط گاز می باشد که توربین اول کمپرسور را چرخانده و توربین دیگر که با استفاده از گاز توربین مربوط به کمپرسور به حرکت در می آید وظیفه ی چرخاندن ژنراتور به عهده دارد.

گاز های خروجی توربین مربوط به ژنراتور مجددا در رکاپوریتور برای پیش گرم کردن هوای فشرده ورودی از کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد.میکرو توربین های 1 محوره دور های بسیار بالا (بیش از 100 هزار دور بر دقیقه) دوران نموده و برق تولیدی حاصل تر نوع متناوب با فرکانس بالا می باشد که جهت استفاده صنعتی ابتدا تبدیل به انرژی الکتریکی DC شده و سپس تبدیل به برق متناوب با فرکانس پایین 50 یا 60 سیکل می گردد.این در حالیست که در نوع 2 محوره انرژی حاصل از انبساط گاز بین دو توربیت تقسیم شده و توربین مربوط به تولید انرژی الکتریکی به گونه ای طراحی گردیده که در دورهای پایین و با راندمان بالا دوران نماید.در واقع در این نوع توربین تولید انرژی الکتریکی از طریق یک جعبه دنده یک مرحله ی ارزان قیمت به ژنراتور 50 یا 60 هرتزی معمولی متصل می شود.

 سیکل ترمودینامیکی میکروتوربین ها

سیکل ترمودینامیکی میکروتوربین ها مشابه توربین های گاز بزرگ (سیکل براتیون) می باشد.در سیکل براتیون هوا با فشار اتمسفر در کمپرسور فشرده شده و سپس در فشار پابت تحت حرارت قرار می گیرند.در ادامه گاز داغ حاصل از سوزاندن سوخت و هوای فشرده پیش گرم شده منبسظ می گردد که قدرت تولید شده توسظ انبساط دهنده (توربین) جهت دوران کمپرسور و ژنراتور تولید انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد.میزان قدرت تولیدی توسط توربین یا انبساط دهنده (که توسط کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد)وابسته به درجه حرارت مطلق گاز عبوری از این دستگاه هاست .هرچه درجه حرارت و فشار گاز ورودی به توربین بیشتر باشد راندمان و قدرت مخصوص بیشتری حاصل می گردد.بنابراین برای به دست آوردن قدرت و راندمان مناسب و قابل قبول بایستس دو عامل رعایت گردد: اولا این که توربین یا انبساط دهنده در بالاترین درجه حرارت گاز mktop.ir/مقاله-matlab-ساختار-میکروتوربین-ها/قابل دسترس (که محدوده آن توسط قیمت مربوط به مواد استفاده شده در پره ی توربین تعیین می شود) به کار گزفته شود, ثانیا هوا با پایین ترین درجه حرارت ممکن وارد کمپرسور شود در واقع روند پیشرفت تکنولوژی در میکروتوربین ها به سمت ممکن نبودن استفاده از ترکیبی از حرارت و فشار های بالاتر بوده است.اما در حالت کلی درجه حرارت گاز ورودی به 1750 درجه فارنهایت یا کمتر محدود گردیده تا امکان استفاده از مواد نسبتا ارزان برای چرخ توربین و مبدل حرارتی (رکاپوریتور) فراهم گردد.معمولا برای توربین های دارای رکاپوریتور نسبت فشار بهینه برای……

 

ادامه به خلاصه …….

سیمولینک نرم افزار MATLAB  ابتدا این مدل دینامیکی با استفاده از بلوک دیاگرام ها پیاده سازی شد سپس این سیستم در یک ساختار متصل به شبکه مورد استفاده قرار گرفت. تبادل توان بین میکروتوربین و شبکه ی اصلی در این شبه سازی مشهود است. همچنین لازم به ذکر است در بلوک subsystem اینورتر به همراه کنترل کننده ی آن مدل شده است. فیلتر نیز برای حذف هارمونیک های ایجاد شده توسط تجهیز الکترونیک قدرتی به کار رفته است…….

 متن ارایه شده در بالا به صورت خلاصه بوده و برای آشنایی شما میباشد. امید داریم تا اینجای مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. جهت دریافت مطلب به صورت کامل  WORD + PDF  به لینک دریافت زیر مراجعه نمایید. همچنین در فایل دریافتی نحوه برنامه نویسی این مقاله در متلب و برنامه شبیه سازی با فرمت MDL موجود است.

 برای دریافت pdf+word  کامل این مطلب بر روی کلیدزیر،کلیک نمایید . 

قیمت: 15000تومان

15000 تومان خريد

uy

 

 

 

 

 

 

میکروتوربین شبیه سازی MATLAB میکروتوربین شبیه سازی MATLAB میکروتوربین شبیه سازی  میکروتوربین شبیه سازی MATLAB MATLAB میکروتوربین شبیه سازی MATLAB میکروتوربین شبیه سازی MATLAB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − پنج =