(136صفحه/ 4 فصل/Word & PDF)
مقاله کامل در مورد سلاح های شیمیایی-میکروبی-هستهای راههای مقابله با آن در جنگ ها 136 صفحه ای به صورت WORD و PDF
از این مطلب میتوانید در پایان نامه و مقاله سمینار و … خود استفاده بنمایید.
چکیده
جنگ، زشت ترین وکریه ترین چهره جوامع بشری است، که حاصلی جز ویرانی، کشتار، فقر، بیماری و خرابی های بسیار بر جای نمی نهد. در این رخداد هر یک از طرفین در صدد است به انحای مختلف، حریف را از میدان به در کند و با وسایل مختلف و با بهره گیری از سلاح های جدید در کارزار، پیروزی را از آن خود کند. ولی متأسفانه در این میان جان انسان هایی که در میدان نبرد حاضر شده اند، در معرض تهدید قرار می گیرد . در یک قرن گذشته، پیشرفت های علمی، از سوی دولت ها و کشورهای افزون خواه، در جهت ساخت و تولید سلاح های کشتار جمعی مورد استفاده قرار گرفته است. بمب های هسته ای، سلاح های شیمیایی و میکروبی و انواع بمب هایی که بر بدن انسان تأثیرات مخرب پایداربرجای می نهد از این دسته سلاح هاست.
از این سلاحها برای کشتن افراد و وارد کردن صدمات بسیار جدی و یا ایجاد انواع معلولیت ها در مردم استفاده می شود. این سلاحها بر اساس اثرات مختلفی که بر بدن افراد می گذارد ، به 3دسته تقسیم بندی می شوند. دسته اول سلاحهای هستند که روی سیستم عصبی بدن تاثیر می گذارند. در این دسته GA ، GB ، GD ، GF و VXمتیل فسفوبوتیوئیک اسید ,گاز سارین قرار دارند. دسته دوم ، اثرات خود را روی پوست به جا می گذارند و شامل HD «گازخردل گوگردHN «خردل نیتروژنL و CX هستند. دسته سوم نیز باعث اختلال سیستم تنفسی بدن می شوند. در این گروه گازهای بی رنگ CG و DP ، کلرین (Cl) و فسفوکلرین (Ps) وجود دارند. از سلاحهای شیمیایی که روی اعصاب اثر می گذارند، قبل و در طول جنگ دوم جهانی استفاده های بی شماری شده است. نمونه دیگر بمب های کشتار جمعی استفاده از بمب اتمی و رادیو اکتیو میباشد.
با آغاز قرن بیستم و توسعه روز افزون دانش شیمی، زنگ خطر به کارگیری احتمالی و گسترده مواد شیمیایی در جنگ ها برای دولتمردان اروپایی به صدا درآمد و آنها را واداشت که طی قراردادی به کارگیری این مواد را ممنوع کنند. کنوانسیون 1907 لاهه به تصویب بیشتر کشورهای اروپایی رسید. با این حال برخلاف قرارداد منع کاربرد سلاح شیمیایی، این جنگ افزار مخوف در مقیاس گسترده ای طی جنگ جهانی اول به کار گرفته شد.
دسته ی اول
این مواد از نظر شیمیایی وابسته به حشره کش های آلی فسفره هستند. این دسته از سلاحهای شیمیایی مانع از عمل آنزیم استیل کولین استر از می شوند.
استیل کولین استراز یا کولین استراز آنزیمی است که استیل کولین را که برای تحریک اعصاب لازم است در محل سیناپس آبکافت میکند. به عنوان مثال در مردمک چشم پس از تحریک پاراسمپاتیک و آزاد شدن استیل کولین از انتهای عصب اتونوم با تحریک گیرنده موسکارینی عضله حلقوی عنبیه و انقباض آن ما میوز داریم . کولین استراز با تخریب استیل کولین موجود مانع از آن میشود که این میوز طولانی باشد و لذا پس از مدت کوتاهی در صورت عدم تداوم تحریک، میوز برطرف میشود .وقتی مواد شیمیایی این دسته وارد بدن شوند، غلظت استیل کولین را در بدن به بیش از حد لازم می رسانند. ریه ها و چشمها بسرعت این مواد را جذب کرده در کمتر از یک دقیقه بر سیستم عصبی بدن تاثیرات قابل توجهی می گذارند. علایم آن به صورت آبریزش بینی ، ترشح زیاد بزاق ، تنگی قفسه سینه ، کوتاهی تنفس ، تنگی مردمک چشم ، انقباض عضلانی و یا حالت تهوع و انقباض شکم ظهور می کند.

دسته دوم
سلاحهای شیمیایی که بر روی پوست تاول و سوختگی ایجاد می کنند ، ماندگاری فراوانی در محیط دارند. این مواد روی چشمها ، پوشش مخاطی ، ریه ها ، پوست و اجزای خون اثر گذاشته و اگر از طریق تنفس وارد ریه ها شوند ، بر شدت تنفس اثرات منفی می گذارند و اگر توسط غذا بلعیده شوند ، سبب اسهال و استفراغ می شوند.خردل ها که جزو این دسته هستند به خاطر خواص فیزیکی خود مقاومت و ماندگاری بسیار زیادی در سرما و دماهای معتدل دارند.اگر دو دقیقه از تماس یک قطره خردل با پوست بگذرد، صدمات جبران ناپذیری به این عضو وارد می شود. CX نیز که جزو این گروه است ، پودری کریستالی شکل است که در دماهای 39 تا 40 درجه سانتی گراد ذوب شده و در دمای 129 درجه سانتی گراد به جوش می آید. این ماده را با افزودن موادی خاص در دمای اتاق به حالت مایع درمی آورند. CX دارای بوی بسیار نامطبوعی است. در غلظتهای کم آن سوزش شدید چشم بروز می کند، اما در غلظتهای بالا به پوست حمله کرده و چند میلی گرم آن سبب دردهای زیاد و سوزشهای فراوان شده و زخمهای بدی بر جای می گذارد. برای پیشگیری از اثر این مواد سربازان باید به لباسها و ماسکهای حفاظتی مجهز باشند. [1]


دسته سوم
سلاحهای شیمیایی که بر دستگاه تنفسی اثر می گذارند. این مواد بشدت به بافت ریه آسیب می رسانند. فسفوژن که خطرناک ترین عضو این گروه است ، برای اولین بار در سال 1915استفاده شد. این ماده گازی بی رنگ است که در دمای 2/8 درجه سانتی گراد به جوش می آید، بنابراین بسیار فرار و ناماندگار است ، ولی چون غلظت بخار آن 4/3 برابر هوا است ، به مدت طولانی در گودال ها و دیگر مناطق پست زمین باقی خواهد ماند. غلظت زیاد آن پس از چند ساعت سبب مرگ می شود، اما در غلظتهای کم سبب سرفه ، اختناق ، احساس تنگی قفسه سینه ، حالت تهوع و سردرد و غیره می شود. (انواع اول و سوم این سلاح یعنی گازهای سارین و خردل همان هایی هستند که حکومت عراق در جریان جنگ تحمیلی از آنها در برابر رزمندگان ما و حتی مناطق کردنشین خود استفاده کرد).
در این میان ، محققان طرفدار صلح نیز بیکار ننشسته اند و همواره برای یافتن راه حل مبارزه با این سلاحها، مطالعه و تحقیق می کنند. مثلا آنها فهمیده اند اگر موشها مقدار کمی از آنزیمی با نام NTE داشته باشند، نسبت به فسفرهای آلی حساسترند. این موشها کم تحرک تر هستند و شانس مردنشان نسبت به جانورانی که مقدار این آنزیم در بدنشان در حد طبیعی است ، 2برابر بیشتر است ، پس وجود این آنزیم در بدن موشها از اثر فسفرهای آلی جلوگیری می کند. به همین ترتیب ، انسانها نیز ژن این آنزیم را دارند ، پس می توان امیدوار بود که از داورهایی که سطح NTE را افزایش بدهند، برای مبارزه با این مواد شیمیایی استفاده کرد، البته این داروها را باید پیش از حمله گازهای شیمیایی به کار برد. به عبارت دیگر، «هیچ درمانی برای ضایعات مواد شیمیایی وجود ندارد، مگر پیشگیری از تماس انسان ها با این مواد.» اما باید پرسید آینده این سلاحها چیست و ماهیت سلاحهای جدید چه خواهد بود؟ آیا ممکن است آینده ای رویایی در پیش رو داشته باشیم که در آن کاربرد هرگونه سلاح شیمیایی از نظر وجدان تمامی افراد کاری غیرقانونی باشد؟ آیا ممکن است آیندگان روزهای سیاه گذشته را به دست فراموشی بسپارند؟
کاربرد مواد و عوامل شیمیایی به عنوان سلاح به دوران قبل از میلاد مسیح باز میگردد . استفاده از تیرهاو نیزه ها و شمشیرهای آغشته به سموم گیاهی جانوری و مصنوعی در میادین جنگ و شکار همواره حکم یک برگ برنده رادر دست انسان داشته ، گستره کاربرد انواع سموم و موادشیمیایی به عنوان سلاح به قدری وسیع است که پرداختن به جزئیات آن عملاغیرممکن می باشد .
انواع عوامل شیمیایی :
عوامل شیمیایی بر حسب بسیاری فاکتورها از قبیل فیزیکی ( جامد ، مایع ، گاز ) ثبات ( پایدار ، ناپایدار ) و غیره طبقه بندی می شوند که برحسب ماموریت و کاربرد نظامی عوامل به شرح زیر تقسیم می شوند :
1)عوامل سمی و کشنده
به دلیل سمی و کشنده بیشتر مورد توجه قرارمیگیرند که از طریق چشم ، پوست ، مجاری تنفسی ، دستگاه گوارشی واردشده و اثر می کند و شامل چهار گروه زیر هستند :
الف ) عوامل اعصاب : به 2 گروه V و G تقسیم می شوند .
این دسته از عوامل به علت آنکه در کشور آلمان (Germany) تولید شدهاند به عوامل G معروف شدهاند و عبارتند از: تابون (GA)، سارین (GB)، سومان (GD) و سیکلوسارین (GF).
عوامل G شامل: تابون : که در سال 1937توسط گرهاردشرودر آلمانی کشف شد. سارین : در سال 1938توسط تیم آلمانی به سرپرستی شرودر ساخته شد .سومان : در سال 1944توسط آلمانی ها ساخته شد . که در جنگ جهانی دوم در حجم زیاد ی تولید وانبار شد .
این دسته شامل پنج عامل مشهور VE، VG، VM، VR،و VX و تعدادی عامل کمتر شناخته شده است. مشهورترین عامل این دسته ماده بسیار کشنده وی ایکس است که در مهمات شیمیایی به کار گرفته شده است.مهمترین گاز آن در سال 1949در انگلستان توسط راناگیت برروی حشره کش ها تحقیق میکرد کشف شد . و بعدهاتوسط آمریکایی ها و شوروی ها نیز کشف و کاملتر گردید .سارین از آن دست تولیدات عرصه علم و دانش است که دانشمندان به خاطر ابداع آن، پشیمان و ناراحتاند. مبدعان سارین، در شرکت بدنام “آی. جی. فاربن” در آلمان نازی، مشغول کار روی حشرهکشهایی بودند که از ترکیبات ارگانو فسفات ساخته میشد. در سال ۱۹۳۸، آنها موفق به تهیه فرمولی شدند که باعث اختلالات شدید در سیستم عصبی میشد. بر اساس آنچه در کتاب “از الف تا ی جنگ های هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی”، نوشته بنجامین گرت (سال ۲۰۰۹) آمده است، نام شیمیایی این فرمول “ایزو پروپیل متیل فلوروفسفات” بود، اما کمپانی آلمانی آی جی فاربن نام این فرمول را به سارین تغییر داد که برگرفته از حرف نخست نام های ۴ شیمیدان کاشف آن بود: شریدر (که با حرف S شروع می شود)، آمبروس، ریتر، ون در لیند. ماده شیمیایی آنها چندین برابر بیشتر از گاز سمی سیانوژن مرگبار بود.
ب ) عوامل تاول زا : شامل آرسنیک ها . خردل ها . گازهای گزنده است . آرسنیک در سال 1917 توسط آلمان ساخته و در جنگ جهانی اول به کار رفت . خردل به وسیله د پرتس در سال 1822ساخته شد و برای اولین بار آلمانی ها در جبهه ایپرس در سال 1917از آن استفاده کردند .
گازهای گزنده نیز در سال 1918توسط آلمان ساخته شد . این گاز سریع تر از خردل اثر می کند .
ج ) عوامل خون : شامل عوامل سیانوژن و عامل آرسین است . مهمترین گاز از عوامل سیانوژن گازهیدروژن سیانید است .که درسال 1916توسط فرانسویها بکار گرفته شد و در سال 1941آلمانها برای اعدام اسیران جنگی در اطاق گاز از آن استفاده می کردند . رژیم بعث عراق نیز بر علیه مردم حلبچه و سایر مناطق کرد نشین از این عامل استفاده نمود . این گاز از طریق مجاری تنفسی وارد بدن شده و با مهار هموگلوبین خون مانع رسیدن اکسیژن به سلول و خفگی سریع انسان می شود .
د) عوامل خفه کننده : شامل فسژن ، دی فسژن ، کلر ، کلروپیکرن ، کلرتری فلوئوراید ،پر فلوئوا را ایزو بوتن است .فسژن مهمترین این عوامل است که در سال 1916توسط آلمان در جنگ جهانی اول بکار گرفته شد . این گاز بعد از اینکه از مجاری تنفسی وارد ریه شد با بخار آب موجود در ریه که برای مرطوب نگه داشتن شش ها است مخلوط شده و اسید خطرناکی بوجود آورده که با تخریب مو یرگهای درون ریه باعث انباشت پلاسما در داخل ریه شده و خفگی بدنبال دارد عوامل دیگر نیز تقریبا همین حالت را انجام میدهند با این تفاوت که به مراتب قوی تر هستند .
2) عوامل کنترل اغتشاشات:
بیشتر توسط پلیس به کار می رود که برای متفرق کردن شورش ها استفاده می شود و اثرات نا پایداری دارند که انواع آن عبارتند از :
الف ) تهوع آور : مانند آدامزیت و دی فنیل کلروآرسین
ب) عوامل اشک آور : مانند گاز اتیل برمو استات و گاز کلرو استوفنون که این گاز ها نیز در اختیار پلیس بوده و اثرات ناپایداری دارد و برای ضد شورش ها بکار می رود .

3)عوامل ناتوان کننده:
این عوامل پس از تماس فرد با آن ادامه ماموریت از او سلب می شود که علاوه بر مشکلات فیزیو لوژیکی ناتوانی ذهنی و روانی نیز بدنبال دارد . استفاده از این گاز خاصیت توهم زایی دارد و بعنوان یک ماده روان گردان قوی توسط معتادین مورد استفاده قرار می گیرد .
4) عوامل ضد گیاه:
که شامل . الف) ماده سفید : برای از بین بردن گیاهان جنگلی است .
ب ) ماده نارنجی در میزان کم که باعث رشد علف های هرز می شود .
ج )ماده آبی : برای کنترل و تخریب علفها و مزارع برنج است .
د ) پاراکوت : برای از بین مزارع ماری جوانا و از فتوسنتز گیاهان جلو گیری می کند .
در جنگ ویتنام کشور آمریکا بیش از 10هزار تن ازاین مواد برای از بین بردن مناطق جنگلی و پوشش گیاهی ویتنام استفاده نمود تا ویت کنگها نتوانند از پوشش گیاهی جهت حمله به سربازان آمریکایی استفاده نمایند که باعث تخریب بسیار زیادی از جنگلها و آلودگی محیط و مسمومیت بیش از 2 میلیون نفر گردید .
5)عوامل دودزا:
این عوامل بر اثر هیدرولیز شدن و سوختن آن ایجاد پرده دود می کند که کاربرد آن برای علامت دادن و یا اختفااست .که انواع آن فسفرسفید( WP )و فسفرسفیدخمیری ( pwp )می باشد .
6)عوامل محرق
این عامل جهت آتش زدن و نابودی افراد درون سنگر و یا خودروهای زرهی وغیره استفاده می شود . از معروفترین این عوامل می توان به ترمیت ( TH3 ) اشاره کرد که بیش از 2000درجه سانتیگراد حرارت ایجاد می کند و باعث سوختگی های شدید می شود .
7) عوامل آموزشی
این عوامل برروی بدن انسان و محیط اثر سو ندارد و بیشتر برای تمرینات نیروههای نظامی و چگونگی مقابله با عوامل سمی و کشنده به کار می رود . نوع دیگر بیخطر هم برای مانور های نظامی و نمایش کاربرد دارد.

عوامل شیمیایی به خاطر چگالی سنگینی که دارند در مناطق کم ارتفاع نظیر سنگرها و پنا هگاههانفوذ می کند و با توجه به پایداری تا مدتی در محیط باقی می مانند اما شرایط جوی روی آن تاثیرمی گذارد . برای نحوه ی تشخیص آن از هر پنج حواس می توان کمک گرفت :
الف ) حس بینایی : مانند مشاهده تابلوهای شیمیایی یا مشاهده ذرات جامد یا مایع عوامل برروی بدن یا تجهیزات
ب ) حس شنوایی : شنیدن کلمه گاز و یاآژیر خطرحمله شیمیایی
ج ) حس بویایی : احساس بوهای غیرعادی در منطقه
د ) حس چشایی : تغییر غیر عادی در طعم و مزه آب و موادغذایی
ح ) حس لامسه : احساس سوزش و خارش در سطح بدن
در صورت حمله شیمیایی و پی بردن بوسیله حواس پنج گانه ، باید اقدامات عمومی راانجام دادو همچنین از تجهیزات پدافندی که در مورد این گونه حملات استفاده میگردد بهره جست وسایلی مانند ماسک ، پوشیدن لباس حفاظتی و یا استفاده از قوطی امداد جنگهای نوین برای پیشگیری از عوامل شیمیایی .پرسنل نظامی پس از خروج از منطقه آلوده می بایست رفع آلودگی رابه شکل صحیح انجام دهند . در سازمان رزمی لشکرهای پیاده واحدهای ویژه جنگهای نوین وجود دارد که متخصصین جنگهای نوین با استفاده از امکانات و تجهیزات لازم اقدام به رفع آلودگی ناشی از عوامل شیمیایی می کنند .
رفع آلودگی با شرایط جوی و محیطی در ارتباط می باشد . مواردجوی و محیطی عبارتند از :
نور خورشید و گرما : که باعث می شود عوامل زودتر تبخیر و به هوا می روند .
باد : وزش باد قوی کافی است تابیشتر عوامل شیمیایی در محیط پراکنده شده و از غلظت آن کم شود .
رطوبت وباران : بیشتر عوامل با برخورد با آب هیدرولیز شده و اثر آن از بین می رود .
خاک : لایه چند سانتیمتری خاک روی عوامل حفاظت نسبتا خوبی را به وجود می آورد تا مواددر زیر خاک تجزیه و ترکیب شوند .
برای رفع آلودگی عوامل شیمیایی از مواد نیز می توان استفاده کرد این مواد عبارتند از :
سوپرتراپیکال بلیچ ( STB ) که برای رفع آلودگی عوامل اعصاب و تاول زا به کار می رود .از این ماده بصورت خمیر یا محلول و یا پودر برای رفع آلودگی تجهیزات ، سطوح آلوده و یا جاده ها ومحیط استفاده می شود .هیپو کلرید کلسیم : که به شکل دانه های ریز یا قرصی شکل بوده و به نسبت 1به2 در آب حل می کنند و مورد استفاده قرار می گردد .
هیدروکسید سدیم : بصورت بلورهای جامد رنگ وجود دارد .
هیدروکسید پتاسیم : که مشابه سودسوز آور می باشد .
بی کربنات سدیم : همان جوش شیرین است .
حلال های آلی که مهمترین آنها شامل بنزین ، نفت ، الکل، آستن و … هستند این مواد مانند شوینده ها قدرت تجزیه عوامل شیمیایی راندارند و فقط آنهاراازروی اشیاء منتقل و سطوح راپاک می کنند .
ماده های شیمیایی دیگری مانند آهک و مواد سفید کننده ( وایتکس ) وجود دارند که مورد استفاده قرار میگیرند .
باید توجه داشت که عملیات رفع آلودگی در خارج از محیط آلوده انجام گرددو هیچ گاه موادهای رفع آلودگی باهم مخلوط نگردند .
جنگ بیولوژی:
جنگ بیولوژیک که به آن جنگ میکروبی نیز اطلاق می شود، استفاده از هر گونه ترکیب بیماری زا اعم از باکتری و ویروس یا سموم طبیعی به عنوان سلاح جنگی و با هدف از پا در آوردن دشمن می باشد. متاسفانه در برخی موارد حتی در شرایط غیر جنگی نیز ممکن است از این میکروب ها به منظور آلوده نمودن انسان ها، گیاهان و جانوران منطقه ای خاص استفاده می گردد.
در سال 1972 هر گونه استفاده، ساخت و نگهداری این قبیل سلاح ها توسط انجمن بین المللی سلاح های میکروبی، با عنوان اختصاری BWC غیر قانونی اعلام شد و قریب صد کشور جهان قرارداد مربوطه را به امضاء رساندند. در واقع دلیل این مخالفت همگانی پرهیز از اقدامات مخرب و ویرانگری بود که منجر به مرگ هزاران و گاهی میلیون ها نفر انسان بی گناه می شد و عواقب ناگواری را برای جوامع و اقتصاد آنها به همراه داشت.
تاخیر عملکرد
بزرگترین مشکل سلاح های میکروبی، کندی اثر گذاری آنها بر نیرو های دشمن است. این سلاحها برای تاثیر گذاری به چندین روز وقت نیاز دارند و بر خلاف حملات هسته ای یا شیمیایی، بلافاصله نیروی مقابل را متوقف نمی کنند. البته متاسفانه با پیشرفت علم اثر گذاری در زمان بیشتری صورت میگیرد ولی باز هم از نواقص محسوب میگردد.
این سلاح ها به عنوان یک سلاح استرانژیک نیز می تواند شرایط بغرنجی را پدید آورد. چرا که پس از استفاده، جلوگیری از انتشار آن چه در میان افراد دشمن و چه در میان نیروهای خودی عملا غیر ممکن است، بخصوص اگر طرف مقابل نیز اقدامی تلافی جویانه انجام دهد.
کمک های اولیه در صدمات چشم:
سوختگی چشم ها: چشم ها ممکن است دچار سوختگی شیمیایی, حرارتی یا نوری شوند.
1) سوختگی شیمیایی: سوختگی چشم با مواد اسیدی و قلیایی ایجاد شده و در هر دو صورت شستن چشم ها با حجم زیاد و جریان ارام اب بر روی چشم هاست. می توانید چشم مصدوم را زیر جریان ارام شیر آب بگیرید و یا اینکه سر مصدوم را در یک ظرف آب فرو برده و از او بخواهید که چشم هایش را باز بسته کند. این کار در مورد سوختگی با مواد قلیایی(آهک, بیکربنات سدیم و پتاسیم) به مدت حداقل20 دقیقه و در سوختگی با مواد اسیدی(جوهر نمک, اسید سولفوریک) به مدت 5 الی 10 دقیقه لازم و ضروری است. اگر چشم ها در اثر درد شدید بسته شده بود با ملایمت ولی قاطعانه چشم ها را باز کرده و ان را شستشو دهید: سپس انها را با یک بانداژ به صورت شل بسته و مصدوم را به مرکز درمانی انتقال دهید.
2) سوختگی حرارتی: هنگامی که فردی دچار سوختگی صورت ناشی از اتش شد پلک ها به علت حرارت بیش از اندازه به سرعت بسته می شود. چنانچه مصدوم دچار سوختگی پلک یا صورت شد, پانسمان انجام ندهید و سوختگی را لمس نکنید و فورا به مرکز درمانی مجهز انتقال دهید.
3) سوختگی با اشعه : اشعه مادون قرمز, تابش افتاب,نور لیزر و یا اشعه ماورا بنفش(نور جوشکاری) می تواند باعث سوختگی چشم شود. در بعضی از این موارد دردی وجود ندارد ولی در بعضی مانند جرقه جوشکاری یا افتاب زدگی چشم, درد زیادی وجود دارد. در این حالت چشم ها را با اب سرد بشویید و سپس ان ها را با پانسمان شل ببندید. نکته: در موارد خاص معمولا هر دو چشم پانسمان می شود اما در محیط های خطرناک(جنگ, اتش سوزی و…) چشم صدمه ندیده پوشانده نمی شود تا مصدوم قادر به دیدن باشد.
راههای مقابله با سلاحهای میکروبی
فرمون های مصنوعی
از فرمونها می توان به طرق مختلف و به منظور کاهش مصرف سموم شیمیایی متداول در جهت کنترل آفات محصولات کشاورزی استفاده نمود. از این مواد می توان جهت تعیین مقدار تراکم آفات به دام انداختن آفات در تله های مخصوص و همچنین گمراه کردن آنان جهت جلوگیری از تولید مثلشان استفاده کرد.آفات می توانند خسارت عمده ای به محصولات کشاورزی وارد میکنند و از آنجایی که جمعیت جهان روز به روز در حال افزایش است و تامین غذا برای این جمعیت در حال افزایش ضروری ودر نتیجه کنترل اساسی آفات می توانند از دو منظر سیاسی و اجتماعی حائز اهمیت باشد. استفاده روز افزون از حشره کشها متداول باعث پیدایش حسرات مقاوم تغییرات شدید اکولوژیک نابودی محیط زیست و نتیجتا به رکود اقتصادی انجامیده است.تعداد حشرات وآفاتی که به حشره کش ها مقاوم می گردند روز به روز در حال افزایش است که این امر باعث تشدید فشار به شرکتهای تولید کننده مواد دفع آفات جهت ارائه فرمول های جدید میگردد. قسمتهای تحقیقاتی شرکتهای شیمیایی(D&R) غالبا بدلیل هزینه های گزاف تحقیق و پروسه های طولانی حاضر به سرمایه گذاری برای تولید سموم با فرمولهای جدید که باعث سرمایه گذاری زیاد میگردد نیستند مخصوصا اینکه قانون حمایت معنوی Patent فقط برای مدت محدودی قادر به حمایت آنها می باشد . البته این اشتباه است که منافع سموم شیمیایی را نادیده بگیریم.در مدت چند دهه گذشته استفاده از سموم شیمیایی باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی گردیده است ولی در عین حال درصد خسارت به محصولات از ۱۹۵۰ تا به حال تغییری نکرده است. در واکنش به مشکلات ومعضلاتی که در اثر استفاده روز افزون از سموم شیمیایی ایحاد گردیده است .
سیاست مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات (IPM) بوجود آمده است. مدیریت تلفیقی آفات بر مبنای تلفیقی از مبارزه شیمیایی بیولوژیک وتکنیکهای کشاورزی جهت کنترل آفات با هزینه معقول وطوری که خسارت را به محیط به حداقل برساند تشکیل شده است.لازم به یادآوری است که در مورد صادرات محصولات کشاورزی هیچ چیز با اهمیت تر از نابودی کامل تمامی حشرات جهت جلوگیری از انتقال آفات کشاورزی بین کشورها نیست. اولین مرحله در مدیریت تلفیقی آفات پیش آگاهی موثر با استفاده از تله های پیش آگاهی فرمونی است. در این با کمک گرفتن از تله های پیش آگاهی آفت تعیین محل میگردد ومیزان انتشار آندر باغ یا مزرعه اندازه گیری می شود.در مرحله بعد بهترین سیاست با توجه به اطلاعات بدست آمده توسط تله های فرمونی تعیین می گردند . با کمک تله های پیش آگاهی می توان زمان مناسب رها سازی زنبورهای تریکوگراما و به کار گیری روشهای دیگر بیولوژیک را تعیین نمود.

روشهای کنترل بیو لوژیک بر اساس کنترل آفت بوسیله دشمنان طبیعی وپارازیت ها می باشد که به حشرات بی ضرر صدمه نمی رسانند برای مثال می توان به باکتری به نام اسیلوس ترنجلیس اشاره کرد که به لارو کرم برگخوار پنبه مصری پروانه قوزه پنبه و ویروسهایی که به آفات مشخصی حمله می کنند را نام برد و از فرمونها نیز می توان به صورت تله های جمع آوری (Mass trapping) و یا ایجاد اختلال در جفت گیری و مخصوصا در هنگامی که جمعیت آفت نسبتا انتشار پیدا کرده استفاده بعمل آورد .زمانی که هیچ یک از این روشها موثر واقع نشد آن هنگامی است که جمیعت آفت متراکم و آخرین چاره جز توسل به سلاح سنگین تری یعنی آفت کش نمی باشیم.موجودات زنده بوسیله احساس پنجگانه شان با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند .حس شنوایی ولامسه از حسهای فیزیکی می باشند در حالی که حس بویایی وچشایی حواس شیمیایی هستند که بر پایه برخورد بین مولکولها و گیرنده هادر اعضا مناسب انجام می گیرند. حس بینایی مخلوطی از مراحل فیزیکی در ابتدا و مراحل شیمیایی می باشد .دو حس شیمیایی ندرتا مورد رسیدگی و تحقیق قرار گرفته است و اطلاعات کمی راجع به نحوه عمل آنها موجود می باشد و علاقه زیادی پیرامون این موضوع در سالهای اخیر بوجود آمده است. ارتباط شیمیایی در بین حیوانات بوسیله گروه های زیادی از مواد شیمیایی که به صورت عوامل پخش فرد دریافت کننده و منفعت ارسال کننده یا دریافت کننده می باشد صورت پذیرفته است. مجموعا به این نوع مواد شیمیایی مواد شبهه شیمیایی یا اطلاع رسانان شیمیایی گفته می شوند که شامل فرمونها ویا مواد Allelochemicals می باشند.مواد اطلاع رسانان شیمیایی و یا فرمونها که پانسیل کنترل حشرات را دارند و جزو گروها مواد کنترل آفات بشمار می روند هم اینک در شرکتهای شیمیایی تولید کننده مواد دفع آفات عرضه می گردند. در ادامه به تاثیر فرمون در بین حشرات که بزرگترین گروه در خانواده موجودات زنده است می پردازیم تاکید ما بر پروانه ها که لارو آنها بزرگترین گروه آفات کشاورزی را تشکیل می دهد می باشد. گر چه سوسکها مگسها و حشرات دیگری نیز می باشند ه خسارت شدیدی……………..
این مطلب 138 صفحه و در 4 فصل تنظیم شده است و به صورت تخصصی در مورد سلاح های شیمیایی-میکروبی-هستهای راههای مقابله با آن در جنگ ها صحبت شده و به صورت سیستم پایان نامه نویسی اجرا شده است، جهت دریافت ادامه موضوع و فایل کامل به سیستم دریافت فایل وارد شوید و فایل word و pdf را دریافت نمایید.
برای دریافت pdf + word بر روی کلیدزیر ،کلیک نمایید .
قیمت: 20000 تومان
ممنون
بسیار عالی بود
تشکر
خواهش میکنم
سلام لطفا نحوه خرید مطلب مربوط به سلاح های شیمیایی-میکروبی-هستهای راههای مقابله با آن را بفرمایید، تشکر.
با سلام لینک دریافت فعال سازی شد
موفق باشید
سلام
سلاح های شیمیایی-میکروبی-هستهای راههای مقابله با آن در مورد سلاح های استفاده شده و جنگ ر هیروشیما هم صحبت میکنه ؟
جنگ ایران عراق چطور ؟
ممنون
با سلام
بله در این موارد هم بخصوص صحبت شده است.
خیلی مفید بود ممنون
عالی بود
سید حسین احمدی
ممنون عالی هستید
پیشنهاد دارم با سایت های دیگر تبادل لینک کنید تا افراد بیشتری بتونند از مطالبتون استفاده کنند.
مطالب عالی و فنی دارید .
خدا قوت
تشکر
با سلام آقای مهندس رضویان عزیز
لطف دارید.
خوشحالمون کردید. با نظراتتون باعث بهبود سایت میشوید .
شما درست میفرمایید. انشالله بزودی تبادل لینک انجام میشود.
تشکر از پیشنهاد سازندتون.
وقت بخیر میشه رفرنس رو به من ایمیل کنید.
rodgarian1360@gmail.com
تشکر
سلام
رفرنس به ایمیل ذکر شده ارسال شد.
موفق باشید
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
با سلام و آرزوی توفیق . آیا در مقالات فوق راه های مقابله با سلاح های بیولوژیکی از نظر حقوق داخلی و بین الملل آمده است . متشکرم
سلام به شما دوست عزیز
در این زمینه خاص (بین المللی حقوقی ) که شما فرمودید به صورت کلی صحبت شده است.
سلام لطفا آدرس اینترنتی یا ایمیل یا یک شماره به من بدید
سلام به شما دوست عزیز
در چه زمینه ای کمک نیاز دارید ؟
ایمیل مرتبط با سایت mktop.ir@gmail.com هستش که در صفحه اول سایت اورده شده
موفق و سربلند باشید.
سلام خیلی خوب بود